Hieronder vind je een update van mijn wijn-, kook- en taalcurssussen. Ook kun je mij hierover mailen of bellen: barbara@madrelingua.com, 020-419 7484.

 
DSC_0140
 
 
Wijnlessen 

Er zijn dit seizoen nog 4 wijnlessen in samenwerking met het Italiaans cultureel instituut: minimaal 3 wijnen met bijpassende kleine gerechten, een keer per maand op vrijdag, 18.30-21.00 uur, € 39 p.p.


_MG_9166
Vrijdag 20 juni, 18,30-21.00:  Wijnles met hapjes “I vini del Friuli”, € 39,00 p.p.
– Dinsdag 2 juli, 18,30-21.00: Wijnles met hapjes “Pinot Grigio e Sauvignon dal Veneto van wijnhuis Ongaresca“, € 39,00 p.p.
– Vrijdag 23 aug., 18,30-21.00: Wijnles met hapjes “Vini dei Colli Piacentini: Gutturnio e Ortrugo” met producent Rinaldo Malvermi, € 39,00 p.p.- Vrijdag 13 sept. 18,30-21.00: Wijnles met hapjes “Denominazioni del Lambrusco: Sorbara, Grasparossa e Salamino” € 39,00 p.p.Lokatie: Keizersgracht 564, Amsterdam 

IMG_6974 IMG_6977

(in de foto ziet u twee impressies van de proeverij voor leden van AIS bij Vinitaly 2013 in Verona. Ik was erbij en dacht: DIT wil ik ook in Nederland organiseren. Zodoende)

Vakcursus Inleiding Italiaanse wijnen voor horeca en liefhebbers

Dit cursus wordt gegeven in het Nederlands door gediplomeerde sommeliers, leden van AIS (Italiaanse vakvereniging)

3 maandagen vanaf 9 september, met Lunch/Diner, studieboeken, syllabus, € 350,00
-Almere, Ristorante Porto Cervo, chef Federico Mocci, 9.30-14.00
-Amsterdam, Ristorante Sol Sapore, chef Ida Benelli, 18.00-22.30
Kookcursussen
IMG_5175
– Op zaterdag 22 juni, 10.00-15.00 uur een reprise van de succesvolste les van vorig jaar:  Visgerechten.
Les en uitgebreide Italiaanse lunch met wijnarrangement, € 50 p.p. (in de foto een trabocco, de traditionele vissershutje in Abruzzo)
IMG_5289

Paste & Sughi

De eerste Paste & Sughi heb ik in 1994 in Groningen gegeven, In deze jaren is het programma gegroeid samen met mijn kennis over de Italiaanse gastronomie. We gaan in deze twee lessen de verschillende sorten meel leren gebruiken om harde tarwepasta te maken, en eierpasta, gevuld en niet gevuld. En ook klassieke en moderne groente-, tomaten-, vis- en vlees-sauzen.
– Zaterdag 31 aug., 11.00-14.30 Kookles met lunch “Paste & Sughi 1: garganelli, chitarra e orecchiette”, € 39,00 p.p.
– Zaterdag 21 sept., 11.00-14.30 Kookles met lunch “Paste & Sughi 2: lasagne e ravioli”, € 39,00 p.p.

Lokatie kooklessen: Arclinea, Valkenburgerstraat 167 a, Amsterdam

Olijfoliepreoverij

Een proeverij van kwaliteitsolijfolieen begeleid door een Italiaanse keurmeester om goede en slechte olieën te leren onderscheiden, met gerechten op basis van olijfolie en een glas wijn. Presentatie, proeverij en diner voor € 30 p.p.  

– Vrijdag 7 juni, 18.30-21.00 uur
Oeno-gastronomische lessen voor Dante Utrecht (in het Italiaans)
Voor de Vereniging Dante in Utrecht ga ik op 10, 24 en 31 mei 3 lezingen met proeverij en diner houden over de geografie van Italie aan de hand van regionale eet- en wijnspecialiteiten. Eem les om naar te luisteren, te ruiken en te proeven. Alle details en link voor inschrijving hier.
 
Lente-diner uit Abruzzo: Le Virtù-De deugden
We organiseren vaak met onze vrienden van Casa di Maggio (Surinamestraat 40) thema diners. Tijdens de laatste Gattopardo-avond is het idee ontstaan om een ritueel gerecht uit de provincie Teramo te laten proeven. Op 1 mei wordt in Teramo deze soep met 7 soorten groente, 7 soorten pasta, 7 soorten peulvruchten voorbereid om de lente in te luiden. Daarnaast wilden we met Marina allang onze eigen worst gaan maken. Deze twee projecten komen aan bod in dit diner op 3 mei, 18 uur. Schrijf of bel me als je interesse hebt. Hier een uitgebreide beschrijving van le Virtù 
 
In de kast, proeverij om de nieuwe wijnen te selecteren, samen met importeurs, oud-cursisten en wijnliefhebbers
Terug van Vinitaly, willen we alle ontdekkingen op een rijtje zetten in groepsverband. We gaan wijn, olijfolieen en andere excellente producten proeven, en wie dat wilt kan gelijk een bestelformulier invullen zodat we met zijn allen een groepsbestelling kunnen gaan doen. Op deze manier drukken we de kosten van producten en transport, zoals ze in Italie doen met de G.A.S.-groepen (gruppo di acquisto solidale), die de producten van kleine, ambachtelijke producenten onder de aandacht van bbewuste consumenten brengt. De proeverij is gepland op 23 mei, van 19.00 tot 22.00 uur. Afhankelijk van het aantaal deelnemers wordt een lokatie op 15 minuten van Centraal Station in Amsterdam gekozen.


ITALIAANS VOOR WIJNLIEFHEBBERS
-Vrijdagochtend, 10.00-12.30, 8 intensieve tallessen voor beginners aan de hand van autenthieke studiemateriaal uit de wijnwereld. Klaargestoomd voor je vakanties of een wijnreis in Italie. Als huiswerk krijgen de cursisten een fles wijn om het thuis te beschrijven aan de hand van de geleerde schema’s en terminologie.
Informatie en reserveringen: Barbara Summa, 020-419 7484 of barbara@madrelingua.com
 
Oude cursussen (ter herhaling vatbaar)
UIT DE KAST – APERITIVO, € 10 p.p.  
Donderdag 14 februari, 19.00-22.00 Prinsengracht 156
We beginnen met een avond die anders is dan alle andere lessen…want we hebben ruimte in de voorraadkast nodig voor de producten van het aankomende seizoen. Het is voor u de kans om wijn, extra-vergine olijfolie en andere specialiteiten tegen producentenprijs te bemachtigen.
Het werkt zo: bij de ingang koop je voor € 10 een mooi proefglas, welke je na afloopt mee naar huis kunt nemen. Alle flessen wijn staan open op tafel om te proeven, samen met bijpassende hapjes. Terwijl je proeft geef ik informatie over de wijnen en de cursussen van dit seizoen. Vallen de producten bij je in de smaak, dan kan je gelijk wat voor thuis meenemen, tegen hele zachte prijzen.
Een aperitivo vol gezelligheid en ook nog eens de kans om de wijn en producten van uw keuze heel voordeling in te kopen!
Make-up artist Chiara Caporali is ook aanwezig voor een korte APK voor de dagelijkse make-up van de aanwezige dames. Wie dat wilt, mag bij haar aanschuiven voor een individuele sessie, waar zij je sterke en te verbeteren punten zal aanwijzen en geeft ze praktische tips. Chiara is er ook om je meer informatie te verschaffen over onze Aperitrucco, een aperitief met make-up na het werk, elke derde maandag van de maand vanaf maart.
Reserveren bij Barbara Summa, 020-419 7484 of barbara@madrelingua.com
 

4 pensieri su “De cursussen van Barbara

  1. Ciao
    non so se sia il posto giusto per girarti questo sito…. ma quando l’ho letto ho pensato a te (anche se non ti conosco)
    http://www.thuisafgehaald.nl/
    Thuisafgehaald: Dutch website enables aspiring chefs to sell home-cooked meals

    Thuisafgehaald is a platform which connects domestic chefs in the Netherlands to hungry diners. Launched in March 2012, users post details of the meal on offer, set a price (or offer it for free), indicate when it will be served, the number of servings available, as well as a photograph if available. The site has over 5,500 chefs registered in the Netherlands, and has expanded to cover 9 countries, including the US, UK, Germany and Sweden.

E tu che ne pensi?

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...